Baťa: pozor na klasifikaci obuvi

Chcete reklamovat boty od Bati? Podívejte se radši na účtenku, jestli tam náhodou nemáte drobným písmem napsáno "Vysoce módní pánská/dámská obuv". Pak totiž s velkou pravděpodobností neuspějete.

Můj příběh: Po třech měsících od koupení bot (za 2 500), z čehož byly boty v používání asi 2 měsíce, což znamená 20 - 30 nošení (boty byly určeny pro nošení do společnosti) popraskaly podrážky a podešve.

Reklamace byla zamítnuta s odůvodněním, že obuv vykazuje známky promáčení a propocení. Ponechám stranou to, že pokud člověk nevlastní auto, tak se mokru (zvlášť na podzim) vyhne dost špatně a to, že svoje enormní pocení nohou taky ovlivnit nemůžu, ale štve mě jiná věc.

Při nakupování se mi nikdo slůvkem nezmínil, že boty mají životnost špatně vyrobených papučí od vietnamců. Prostě jenom k účtence na které je drobně napsáno "vysoce módní obuv" přicvaknou manuál, kde je na x-té stránce napsáno, že pokud je takto obuv označena nesmí se používat v tolika případech, že se skoro nesmí používat vůbec a že i pak se záruka nevstahuje téměř na žádné opotřebení.

Už jsem si zvyknul, že v dnešní krásné tržní společnosti musím každou druhou věc, kterou si koupím, dříve nebo později reklamovat, ale tímhle mi opět jednou vyrazili dech.